Skovlunde

Lidt om lokalområdet

Skovlunde ligger i smørhullet omkranset af Herlev, Ballerup, Glostrup og Rødovre. Skovlunde, Måløv og Ballerup udgør Ballerup kommune med tilsammen ca. 50.000 indbyggere.

Skovlunde var oprindelig en gammel landsby, hvis kerne i dag ligger i området ved/omkring Gammel Skovlundevej syd for Ballerup Boulevard.

Vest for landsbyen lå Skovlunde flyveplads (fra 1946-1980). Det var en lille flyveplads med nogle få privatfly. Den blev lukket på grund af for mange klager fra de opvoksende villakvarterer i området.
Du kan læse mere lokalhistorie her.

 

Rekreative områder

I dag er den gamle flyveplads et meget attraktivt og meget benyttet område af borgerne i Skovlunde og gæstes daglig af mange motionister, som nyder det rige dyreliv. Pladsen bruges også til et stort middelaldermarked og til den årlige store Ballerup Kræmmerfestival.

Smørmosen er også et dejligt sted atnyde naturen ligesom Ejby Mose, hvor man kan gåen tur rundt om søen eller nyde udsigten fra den gamle "skraldebakke".

 

 

Sjællands første trampolinpark i Skovlunde

Hvis du er til fart over feltet og elsker at kaste dig rundt i luften uden hæmninger, er der godt nyt: Sjællands første trampolinpark ligger i Skovlunde.

- Det er en blanding af fun og fitness. Man kan motionere, det er rigtig god motion at hoppe i trampolin, og når man bliver øvet kan man også lave saltos, som man kan på en almindelig trampolinbane, siger David Paul McBeth, Administrerende direktør i Xtremejump, som er det det engelske firma bag trampolinparken.

Parken har åbnet hver dag kl. 10-20 og ligger i Mileparken 10 i Skovlunde.