Vinduer og franske døre

Vinduerne og de franske døre kan betjenes, så de står i kip-stilling for ventilation eller åbnes helt.
Rammerne med persienner kan adskilles for rengøring af persienner og ruder indvendigt.
Vinduesgrebet er forsynet med en børnesikring, som skal aktiveres, hver gang vinduet skal betjenes. 

Kip-funktion (for ventilation/udluftning)
Tryk børnesikringen op ad og drej grebet til vandret stilling og hiv vinduet mod dig, til kip-funktionen, hvor vinduet kan stå på klem: 

Helt åbent vindue/åben dør
Med udgangspunkt i at vinduet er lukket, trykker du børnesikringen op ad og drejer grebet helt rundt til lodret stilling (180° så grebet vender op ad) og hiv, så vinduet mod dig til helt åben stilling: (sæt nu vindueshaspen på den lille øsken forneden på vinduet)

Når du ønsker at lukke vinduet igen, er det bare i omvendt rækkefølge.
Grebet må ikke drejes for hurtigt mellem de forskellige stillinger, da vinduets beslag ellers kan hoppe ud af stilling.
Hvis dette sker eller hvis du føler, at grebet er stramt at dreje, må der ikke bruges kræfter, men du skal kontakte ejendomskontoret for hjælp.

Åbning af den stående ramme (vinduet uden greb)
Når du har åbnet vinduet med grebet, kan du se et paskville-greb i siden af den stående ramme. Dette greb kan trækkes indad/ opad, så du kan åbne for den stående ramme:


Åbning af rammer (for rengøring af persienner og ruder)
Når du har vinduet i åben stilling, kan du med en skruetrækker, kniv el.lign. trække de små vridere i kanten af rammerne indad/opad og derved åbne hele rammen. Når du samler rammen igen, skal du sørge for at få lukket de små vridere helt i igen:



Termoruderne er højisolerende og da ruderne til tider bliver meget kolde på ydersiden (f.eks. på en kold nat) men varmere på indersiden, vil der kunne dannes dug på ydersiden, eller mellem termoruden og fortsatsruden, men duggen vil hurtigt forsvinde igen.