Vejledning vedrørende altan

Altanlukningspartiet

For at få den fulde gavn af altanlukningspartiet er det vigtigt, at systemet med "foldeglassene" betjenes korrekt.

Åbning af ”foldeglas"
Et skydebeslag forhindrer, at glassene kan åbnes udefra:

Skub skydebeslaget til siden:

Skub til bøjlegrebet og skub foldeglasset til side, hvorved glasset til højre frigøres og nu kan åbnes indadgående
3. Skub til bøjlegrebet og skub foldeglasset til side, hvorved glasset til højre frigøres og nu kan åbnes indadgående

Foldeglasset åbnes nu helt, så det støder på altanens væg og "parkeres" op af væggen
 

Det næste foldeglas føres nu hen til det parkerede glas, hvorefter det ligeledes kan åbnes indadgående og skubbes op til det første glas (det er vigtigt, at glasset skubbes helt hen, så det går i indgreb med det parkerede glas). Dette gentages for alle de foldeglas, som man ønsker at åbne:

De åbnede glas skal nu fastholdes i ”parkerings-position” ved at benytte den elastik, som er monteret i vægge bag glassene:

Elastikken presses ind i plastikbeslaget på undersiden af det yderste foldeglas.

Du kan også vælge bare at have ét enkelt foldeglas stående på klem med haspebeslaget, som så presses op i bunden af foldeglassets bundramme og på den måde fastholde glasset:

Den rustfri stålbøjle, som sidder i toppen mellem glassene er et sikkerhedsbeslag og må hverken beskadiges eller fjernes, da det er beslaget, der styrer glassene og holder dem på plads:
  

Ophængning af diverse effekter på altanen
Der er over foldeglassene monteret en træliste, hvor det er muligt/tilladt at montere persienner, rullegardiner el.lign. (kun mindre effekter, som ikke vejer for meget).
Der er ligeledes trælister på væggene, hvor det er muligt at montere f.eks. mindre effekter. Der skal benyttes små skruer, så listerne ikke flækker og listerne kan ikke bære tunge effekter.
Der må ikke bores eller på anden måde monteres ting op i altanens altanlukningsparti eller vægplader (kun i de omtalte trælister).

Vedligeholdelse af altanen
Det anbefales at rengøre det lakerede aluminium på altanlukningspartiet med almindeligt rengøringsmiddel hvert andet år (ingen stærke opløsningsmidler eller skurepulver). Foldeglassene er af hærdet glas og tåler ikke kogende vand, men kan rengøres i almindelige vinduespudsemidler. Skinner og bundprofiler skal holdes rene for sand og andre urenheder. Hvis man skønker, at plastbeslag, bøjlestang el.lign. trænger til at smøres måder kun anvendes silikoneprodukter.

Altankasser
Der er fremstillet altankasser, som passer til altanlukningspartiet og det er kun disse altankasser det er tilladt at opsætte udvendig på altanen. Altankasserne kan købes på ejendomskontoret.

Kondens
For at forhindre kondens på altanen er der mellemrum mellem foldeglassene (sikrer ventilation) og det er derfor ikke tilladt at opsætte tætningslister el. lign. som kan forhindre denne ventilation.

I forbindelse med kraftig blæst og regn kan der forekomme mindre vandindtrængen på altalen og det anbefales, at der kun opbevares bohave, som er egnet til udendørs brug.